Mărturisirea de credinţă


MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ 

A BISERICII PENTICOSTALE VULCAN

 

* Noi credem în inspiraţia verbală şi plenară a Bibliei, ca  şi Cuvânt al lui Dumnezeu; credem că ea este infailibilă,autoritate unică şi finală în materie de credinţă, conduită şi doctrină (2Timotei 3:16; 2Petru 1:20).

* Noi credem într-un Dumnezeu unic şi veşnic, existând în trei persoane distincte : Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt (1Ioan 5:7; Matei 28:19; 2Corinteni 13:14).

* Noi credem în divinitatea lui Isus Cristos, zămislirea lui din Duhul Sfânt, naşterea din fecioara Maria, viaţa Sa fără păcat, moartea Sa răscumpărătoare, învierea Sa glorioasă; înălţarea şi revenirea Sa pentru judecata de apoi.

(Luca1:26-35; Isaia 7:14; 9:6; 1Corinteni 15:1-4).

*Noi credem că omul în natura sa este păcătos, despărţit de Dumnezeu; singura modalitate de a fi salvat este prin har,prin credinţa în Isus Cristos şi mărturisirea Lui ca Domn şi Mântuitor personal (Romani 6:23; Efeseni 2:8).

* Noi credem în botezul în apă prin scufundare în Numele Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh, ca semn al legământului cu Isus Cristos.

(Matei 28:18; Faptele Apostolilor 2:37-41; 19:1-6).

* Noi credem în Cina Domnului ca act sacramental al comemorării jertfei Domnului Isus Cristos, a participării bisericii ca trup al lui Cristos în moartea şi învierea Sa, ca simbol al unităţii bisericii şi aşteptarea celei de a doua veniri a lui

Cristos pe pământ, în glorie (1Corinteni 11:23-32; Matei 26:26-28; Luca 22:17-20).

* Noi credem că Duhul Sfânt este astăzi activ în lume,lucrează prin biserică şi dă daruri care se manifestă în credincioşi; acestea sunt enumerate în :

1Corinteni 12;Romani 12; Efeseni 4:11.

* Noi credem că fiecare creştin este chemat sã trăiascã o viaţă de sfinţenie, plin de Duhul Sfânt şi în pace cu ceilalţi fraţi ai săi care cred în jertfa lui Cristos ca singura cale de reconciliere a omului cu Dumnezeu (Evrei 12:14; Efeseni5:18).

* Noi credem că biserica este Trupul lui Cristos şi are mandatul de a fi o mărturie a caracterului Său, a chema lumea la mântuire şi a face ucenici. Totodată are autoritatea şi responsabilitatea de a influenţa guvernarea ţării prin rugăciune şi luare de atitudini şi de a media instaurarea Împărăţiei Domnului pe pământ.

(1Corinteni 3:16; Matei 28:19-20).

* Noi credem în unitatea Bisericii ca trup al lui Cristos şi respectăm diferenţa de închinare a tuturor bisericilor creştine.

* Noi credem că avem datoria de a-i iubi pe toţi oamenii,indiferent de clasa socială, de rasă, naţionalitate sau convingere religioasă (1Corinteni 13; 1Ioan 4:8).

Un gând despre „Mărturisirea de credinţă

  1. Amin. Puterea pentru a implini Cuvantul vine de sus, dar hotararea este a noastra. Cel ce sta in Cuvantul scris nu va regreta niciodata.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.