Guvernul a aprobat trei obiective de investiţii pentru judeţul Hunedoara


Guvernul a aprobat în şedinţa de marţi indicatorii tehnico-economici pentru unele lucrări de consolidare a unor poduri din judeţul Hunedoara. Potrivit secretarului general al Guvernului, Attila Dezsi, obiectivele de investiţii sunt cuprinse în proiectul de eliminare a efectelor inundaţiilor şi măsuri de prevenire a acestora şi vor fi finanţate din împrumutul contractat de la Banca Europeană de Investiţii.
Guvernul a aprobat astfel  lucrările, în valoare de 2.571 mii lei, la podul pe DN 66 km 2 + 178, peste râul Jiul de Vest – Aninoasa, pentru  reparaţii, reabilitări şi consolidări.
De asemenea, au fost aprobate lucrări de consolidare şi reabilitare, în valoare de 469 mii lei, la podul de pe DN 68, km 48 + 905, de la Zeicani. Cea de a treia investiţie, în valoare de  1.164 mii lei, a fost aprobată pentru  consolidarea podului  de pe DN 74, km 10 + 323, şi constă în reabilitarea structurii de traversare la podul de la Zdrapţi.
“Aprobarea acestor lucrări de investiţii este deosebit de importantă pentru judeţul Hunedoara, întrucât prin aceste lucrări se consolidează infrastructura rutieră pe căile de comunicaţie ce leagă judeţul Hunedoara de judeţele vecine.
Astfel, reabilitarea podului de la Aninoasa se înscrie în eforturile de deschidere a Văii Jiului pe axa rutieră est-vest.
Deasemenea, podul de la Zeicani este important pentru calea de comunicaţie Haţeg-Caransebeş, iar reabilitarea podului de la Zdrapţi este benefică în vederea modernizării căii de acces către judeţul Alba, respectiv Cluj” – a declarat secretarul general al Guvernului, Attila Dézsi.

http://gazetadedimineata.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.