Complexul Energetic Hunedoara are certificat de naştere. Fuziunea dintre Mintia şi Paroşeni a fost aprobată


Cetificatul de naştere a Complexului Energetic Hunedora a fost eliberat miercuri, 18 aprilie, odată cu aprobarea fuziunii dintre Electrocentrale Paroşeni şi Electrocentrale Deva, noua entitate energetică urmând a deveni funcţională cel mai probabil în jurul datei de 1 iunie, după ce va deţine toate documentele necesare pentru desfăşurarea activităţii.

Adunarea Generală a Acţionarilor de la Electrocentrale Paroşeni şi Elcetrocentrale Deva a aprobat, miercuri, în şedinţă comună, fuziunea dintre cele două entităţi care formează astfel Complexul Energetic Hunedoara, care are ca obiect principal de activitate producerea şi furnizarea energiei electrice şi termice şi exploatarea minelor de huilă.

„AGA comună a celor două termocentrale hunedorene a aprobat miercuri fuziunea. Totul s-a desfăşurat în baza mandatelor emise de Ministerul Economiei a cărui poziţie a fost pentru aprobarea fuziunii. Putem spune că e data de naştere a Complexului Energetic Hunedoara”, a declarat miercuri pentru Gazeta de Dimineaţă Florin Mârza, persoana desemnată de Ministerul Economiei cu înfiinţarea Complexului Energetic Hunedoara.

Potrivit sursei citate, CEH va deveni funcţionabil cel mai probabil  în jurul datei de 1 iunie. Până atunci mai trebuie parcurşi nişte paşi legali.

„Trebuie să primim avizul de la Consiliul Concurenţei, să depunem statutul şi documentele la registrul Comerţului. Toată această procedură estimez că va dura undeva la 45 de zile”, a mai spus Florin Mârza.

Numai pentru avizul de la Consiliul Concurenţei Complexul Energetic Hunedoara va trebui să aştepte 30 de zile. Până când toţi aceşti paşi vor fi îndepliniţi se va face şi evaluarea patrimoniului, urmând să se stabilească şi sediul noii structuri energetice pentru care există trei variante „de lucru”  Petroşani, Deva şi Bucureşti.

Din CEH urmează să facă parte şi minele viabile ale Companiei Naţionale a Huilei. Dacă până acum se spunea că aceste mine vor fi scoase la licitaţie şi cumpărate de CEH, acum a apărut o altă modalitate de includere a exploatărilor viabile în noua structură energetică.
Compania Naţională a Huilei va fi împărţită în două societăţi. Una va cuprinde exploatările viabile, iar cealaltă exploatările neviabile, inculse pe un program de închidere ce se va derula până în 2018. Societatea care va fi formată din unităţile miniere viabile, adică Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni, va fi dată în plată Ministerului Finanţelor, urmând ca mai apoi să fuzioneze cu Complexul Energetic Hunedoara.
Demersurile de separare a activelor viabile de cele neviabile ale CNH şi înfiinţarea celor două noi societăţi au început şi ele.

http://gazetadedimineata.ro/stiri/actualitate/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.