Filme creştine

Gifted Hands /Mâini înzestrate (film creştin)


Dr. Ben Carson (Cuba Gooding, Jr.), merge în Germania pentru a vizita un cuplu pe nume Petru şi Augusta Rausch, care au gemeni uniti  la cap. Ben ştie că şansele de a le salva viata la amandoi sunt reduse,  pentru că un copil moare întotdeauna în situaţii de genul asta. Ben este de acord să facă operaţia, dar numai dupa 4 luni, astfel încât el poate veni cu un plan pentru a le salva pe amândouă. În timp ce caută în unele din cărţile sale, filmul clipeşte înapoi la anul 1961, în cazul în care de 11 ani Ben Carson (Jaishon Fisher) începe viaţa ca un copil afro-american de la o casa ce un părinte.  Ben are un frate mai mare pe nume Curtis. Mama lui, care a abandonat în clasa a treia, începe să ia decizii pentru el. Când băieţii ei trebuie să înveţe tabele de multiplicare, ea le are pe Jur să-i înveţe în timp ce ea este plecat pentru a se verifica într-un spital de boli mintale. Atunci când ea vede succesul in cei  doi fii, ii mută la şcoli mai bune.

Între timp, pe măsură ce trece timpul, Ben învaţă cum să se multiplice şi să scrie. El începe să exploreze lumea de cărţi, şi de a creşte în ea. El începe să arate un temperament. Ben o loveste aproape mama lui cu un ciocan in timp ce se cearta cu ea despre ceea ce el ar trebui să poarte, pantaloni pentru şcoală şi aproape ca  il ucide pe cel mai bun prieten al sau. Prietenul său a fost salvat deoarece cutitul pe care la folosit să-l înjunghie a izbucnit atunci când a lovit catarama de curea.

Avea pe cineva aproape ucis din cauza temperamentului său, el îşi dă seama că el nu poate face nimic despre el. Se duce  în camera lui şi strigă la Dumnezeu, rugându-se ca El sa ii ofere  un alt temperament.

El devine student de top în clasa sa , al treilea in clasa lui de liceu şi cu multă muncă şi determinare puternică, el a primit o bursă la facultate, a trecut MCAT şi a mers pe la scoala medicala. El se întâlneşte cu Candy prietena lui, de care se si indragosteste. Într-o zi, când el se lupta cu un studiu de testare, ea îl ajută şi Ben în cele din urmă trece şi devine un A.

În anul 1976, Problemele  cu care se confruntă medicii de la colegii şi studenţii în timp ce lucrează la Spitalul Johns Hopkins din Baltimore, Maryland. Este aici, unde a efectuat o operaţiune în calitate de rezident, fără supraveghere, risca cariera medicală pentru a salva viaţa unui om. Apoi, în anul 1985, el salvează viaţa unei fete care are crize de 100 de ori pe zi, prin eliminarea a doar jumatate din creierul ei, care a fost responsabil pentru convulsii, procedura numita “hemispherectomy”. Candy mai târziu, devine însărcinată cu gemeni, dar pierde copiii de la un avort spontan sângeros ,mama lui Ben mai târziu se muta cu familia.

Apoi, filmul se întoarce de unde a început: anul 1987. Ben este convins în cele din urmă să opereze pe cei doi gemeni, şi el reuşeşte să facă operaţia de succes, şi gemenii sunt salvati.

Vizionare placuta. Daca ti-a placut filmul spune si prietenilor tai de el!

http://tvneclintit.wordpress.com/2012/04/26/gifted-hands/#more-537

Categorii:Filme creştine

2 răspunsuri »

  1. Matruscka : Adevarat in totalitate . Cand am inceput cartea , stateam cu orele si citeam incontinuu fara oprire . Il iubesc ! Mi-am gasit telul in viata cu ajutorul lui !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s