Adolescenţă

Când povestea de dragoste ţi-o scrie Dumnezeu


Cine a citit Odiseea lui Homer îşi aminteşte episodul în care căpitanul Ulise şi echipajul său trebuiau să treacă cu vasul pe lângă locul unde se găseau legendarele sirene. Toată lumea ştia că, odată ce îşi începeau cântecul, acesta era atât de dulce şi ispititor, încât niciun bărbat nu-i putea rezista. Marinarii sfârşeau prin a lăsa corabia să se zdrobească de nemiloasele stânci.

Ulise şi-a dat seama că trebuie să ia măsuri atât timp cât mai putea gândi limpede. Ştia că toţi ceilalţi căpitani au crezut că pot rezista, dar lucrul acesta era imposibil. Aşa că a ordonat fiecăruia să îşi astupe urechile, astfel încât să nu poată auzi nimic, iar el să fie legat de catarg. Când sirenele şi-au început cântecul dulce şi fermecător, acesta nu a fost auzit de nimeni decât de… Ulise, care a intrat curând în agonie, dorindu-şi din tot sufletul să ajungă la sirene. Dar, în ciuda faptului că le poruncea marinarilor să îl dezlege, aceştia nu îl puteau auzi.

L-au eliberat abia atunci când au ajuns într-o zonă de siguranţă, unde nu se auzea decât zgomotul mării.

În aceeaşi carte, într-un alt capitol, este relatată o istorie similară, doar că de această dată căpitanul este diferit. Numele lui era Orfeu. Înainte de a ajunge în preajma sirenelor, el a deschis cutia frumos ornamentată în care îşi ţinea lira. Cu o graţie de prinţ, a început să cânte cu măiestrie o muzică desăvârşită pe care nicio ureche de om nu o mai auzise până atunci. Cu toţii au fost cuceriţi de cântecul lui, chiar şi cei care se urcaseră pe vas doar pentru a ajunge în locul unde cântau sirenele. Muzica dulce şi ispititoare a sirenelor a pălit în faţa lui Orfeu, care avea pregătit pentru echipajul lui… un cântec şi mai dulce.

Într-o societate în care standardele se pare că sunt stabilite de lumea îndulcită a Hollywood-ului, oare mai poate exista vreo poveste de dragoste ieşită din acele tipare? Oare mai există şi altceva? Toţi tinerii visează să trăiască o poveste de dragoste perfectă… Dar, undeva în mijlocul ciclului nesfârşit al idilelor trecătoare, visul multora se face ţăndări. Mai pot oare tinerii să găsească în ziua de azi o iubire ideală? O pot trăi? Şi cum o pot aştepta fără compromisuri? Cum se poate auzi acelcântec mai dulce?

Eric şi Leslie Ludy, o familie care a îndrăznit să-I încredinţeze Marelui Regizor stiloul, Celui Care poate scrie un scenariu potrivit pentru fiecare dintre noi, sugerează un răspuns: să-L lăsăm pe El să scrie povestea noastră de dragoste. Mai mult decât atât, dacă au existat greşeli, El le poate repara, astfel încât să existe întotdeauna un happy endless.

Alexandra Storescu

© Revista Respiro

Citeşte mai mult: Flacăra Închinării » Când povestea de dragoste ţi-o scrie Dumnezeu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s