Carti Recomandate

Cele 10 porunci ale casatoriei – Ed Young


Descriere

 

Prin cuvinte profunde, uneori haioase, dar intotdeauna biblice, Ed Young ne prezinta din experienta lui de zeci de ani de consiliere maritala, 10 porunci pentru o casatorie lunga si fericita..

In cazul casatoriei, doi oameni intra intr-un legamant unul cu celalalt si cu Dumnezeu. Acest legamant al casatoriei poate fi cel mai bine ilustrat cu ajutorul unui triunghi echilateral. Dumnezeu este in varf, barbatul si femeia fiind in colturile din partea de jos a triunghiului. Pe masura ce partenerii urca mai aproape de Dumnezeu, de fapt ajung tot mai aproape unul fata de celalalt. Rezultatul unui asemenea legamant este o casatorie dinamica si care aduce implinire.
Bineinteles ca Dumnezeu nu a dat aceste zece porunci ale casatoriei pe Muntele Sinai. Si cu siguranta nu le veti gasi in Biblie sub forma unei liste. Dar sunt acolo, pe paginile Scripturii.
Cele 10 porunci ale casatoriei sunt:
* sa nu fii un badaran egoist
* sa rupi legaturile
* sa comunici in permanenta
* sa faci din conflict un aliat
* sa eviti nisipul miscator al datoriilor
* sa fugi de ispita sexuala
* sa iti ierti partenerul- de 490 de ori sau mai mult
* sa pastrezi flacara caminului aprinsa
* sa o iei mereu de la capat
* sa construiesti o echipa de succes

In orice situatie ati fi – logoditi, proaspat casatoriti sau casatoriti de mai multi ani; nu ati fost niciodata casatorit, daca sunteti divortati sau vaduvi – aceste porunci ale casatoriei sunt pentru voi. Vor asigura o lansare perfecta pentru o casatorie proaspata, va pot ajuta la reinnoirea unui legamant in care ati intrat mai demult, va pot ajuta sa anticipati si sa va pregatiti pentru o viitoare casatorie.

„Puteti sa ma numiti mofturoasa, dar pot pricepe un mesaj mai repede atunci cand realizez cine este in spatele lucrarii. Imi plac persoanele publice care se potrivesc si cu viata lor privata. Acest om si mesajul lui se potrivesc. Cele zece porunci ale casatoriei, nu numai ca iti spune ce anume, dar iti spune si cum anume. A luat principiile Scripturii si a avut curajul de a le testa pe linoleumul lipicios al obisnuitei vieti de pe planeta Pamant.
BETH MOORE – autor si orator

Ed Young a fost, din 1978, pastor al Second Baptist Church din Houston, Texas, numarand 31 de mii de membri. Este autorul a zece carti. De asemenea, slujeste prin programul international de radio si de televiziune Winning Talk. Ed. si sotia lui au trei fii adulti si sapte nepoti si locuiesc in apropiere de Houston.

http://www.librariamaranatha.ro

Categorii:Carti Recomandate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s