Botez Nou Testamentar-„Nouă pentru cer”


 Nouă pentru cer

Cuvântul „nouă” din titlu nu este un adjectiv. Nu este, deşi ar fi putut să fie. Da, am fi putut vorbi despre o inimă nouă, sau o hotărâre nouă. Despre o cale nouă, sau o viaţă nouă. Şi toate acestea…pentru cer. Am considerat, însă, că toate aceste „noutăţi” se subînţeleg, fiind…componente ale evenimentului petrecut ieri, 19 august 2012, la Biserica Penticostală „Maranata” din Vulcan: un botez noutestamentar.
Cuvântul „nouă” folosit în titlu este un numeral. Nouă pentru cer, nouă candidaţi la Împărăţie. Nouă este numărul celor aliniaţi la linia de start pentru o cursă cu obstacole având ca linie de sosire locul promis de Isus. O cursă grea, dar lipsită de rivalităţi pentru că toţi participanţii pot fi câştigători. Şi cei ce au îmbrăcat haine albe pentru încheierea legământului au înţeles lucrul acesta.
Diversitatea mare din componenţa acestui grup, atât în ceea ce priveşte preocupările membrilor cât şi vârsta (cuprinsă între 18 şi 69 de ani) ne arată că Domnul cheamă TOŢI oamenii la mântuire. Bucuria noastră este să vedem că mai sunt oameni care răspund acestei chemări. Şi ieri la Vulcan ne-am bucurat împreună cu cerul (Luca 15:10). Au fost tineri crescuţi în Biserică, dar şi veniţi din afara Bisericii, cei mai vârstnici venind, evident, din afară.
Pastorul Ciprian Bârsan de la Biserica „Râul Vieţii” din Reşiţa, invitat la acest eveniment, a avut un mesaj biblic din textul cuprins în Evanghelia după Matei, capitolul 28, versetele 16-20. Fratele pastor a vorbit în mod inspirat despre botez ca poruncă, provocare şi intrare în părtăşie.
Tot din Reşiţa, însoţindu-l pe fratele pastor, au venit şi tinerii Andrei şi Beni Pintilei care, împreună cu grupul de laudă şi închinare al Bisericii locale, au înflăcărat atmosfera cu cântări de laudă. Lor li s-au alăturat, cu inima şi vocea, toţi cei prezenţi, într-un entuziasm sărbătoresc.
În apa botezului, pentru oficierea acestui act, pastorul responsabil al Bisericii, fratele Filip Cazacu l-a avut alături pe fratele prezbiter Ghiţă Turcu. A fost momentul culminant al evenimentului. Declaraţiile făcute „în faţa martorilor văzuţi şi nevăzuţi”, ca răspuns la întrebările puse, au fost emoţionante.
„Nouă pentru cer” este un titlu şi un personaj. Un personaj colectiv. Aş putea să-i individualizez, scriindu-le numele. Prefer să ştiu că le sunt scrise în Cartea vieţii. Îi voi privi în continuare ca pe un grup care a luat startul împreună, chiar dacă obstacolele nu vor fi aceleaşi. Aceeaşi este Calea şi linia de sosire. Au luat startul mai târziu decât noi, cei de ieri, şi mai devreme decât cei de mâine. Vom ajunge, însă, călăuziţi, sprijiniţi de Domnul, în acelaşi timp. Vom sărbători victoria împreună.
Vouă, „nouă pentru cer”, noii noştri fraţi, vă urăm bun venit în Împărăţia Fiului dragostei lui Dumnezeu! (Col. 1:13)
Şi, în încheiere, o strofă dintr-o poezie tematică:
Sunt clipe de entuziasm fierbinte
Şi cadrul pare-a fi nepământean
Când se încheie sfinte legăminte,
Căci azi Iordanul curge prin Vulcan.

Simion Felix Marţian
Vulcan, 20 august 2012

Galerie fotto

Video-slujba

2 gânduri despre „Botez Nou Testamentar-„Nouă pentru cer”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.