Pavel Rivis Tipei – Lasati biserica sa fie biserica


Pavel Rivis Tipei

Proverbe 22:28

Nu muta hotarul cel vechi, pe care l-au aşezat părinţii tăi. –

Ce se intampla in biserica trebuie sa se intample si in familie. Cantam, ne rugam, vorbim din Cuvant. Ce se intampla in familie trebuie sa se intample si in biserica. Exista o legatura intre toti membrii familiei si fiecare se complecteaza reciproc, unul pe celalalt. Si toate aceste au perfecta funtionalitate atunci cand legatura frateasca exista. Am vazut foarte multe biserici. Si vreau sa va spun ca bisericile care au mers inainte, care au progresat, bisericile care au rezistat, bisericile care au trecut prin furtuni, convulsii si situatii grele, au fost bisericile unde legatura frateasca a fost puternica. Amintiti-va de cele zece valuri de prigoana  incepand cu Nero si terminand cu Diocletian din primele doua secole. Si, aduceti-va aminte cat de puternica era legatura frateasca. Erau in stare sa moara unul impreuna cu celalalt.[…..]

Invatatura apostolilor, legatura frateasca, frangerea painii, Cina Domnului si rugaciunea sunt cele patru dimensiuni in care Dumnezeu vrea sa vada intotdeauna biserica plasata. Nimeni in biserica si nici odata, pe principii straine de principiile Bibliei, nu poate organiza biserica. Biserica este propietatea Domnului Isus Hristos. Si, El a zis: „Eu zidesc biserica Mea – pe această piatră voi zidi Biserica Mea, şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui. – Matei 16:18 Biserica este a Lui si biserica este situata peste principiile Lui. SOLA SCRIPTURA. NUMAI SCRIPTURA. 

Au fost oameni care au venit cu principii straine… uitati-va la ei cat au progresat. Uitati-va la cei cu evanghelia prosperitatii. Au mers departe? Uitati-va la apostolii zilelor din urma. Au mers departe? Sa nu incerc sa enumar o multime de situatii pe care sa-i las pe ei. Hai sa venim la noi in Romania.

In anul 1922, in 10 septembrie se deschide prima biserica oficiala in Romania si tot atunci incep inca doua miscari in Romania, asa zise crestine: Oastea Domnului sub conducerea preotului emerit Iosif Trifa si Crestinii dupa Evanghelie condusi de Tudor Popescu. N-am nimic cu asezamintele altor culte. Dar nu e greu sa-ti dai seama unde a fost prosperitatea atunci cand faci o analiza si vezi  cat au crescut penticostalii si cat au crescut ceilalti. Astazi, Biserica Penticostala se numara cu sutele de mii si este raspandita pe tot globul. Si, Biserica Penticostala Romana are credinciosi in toata Europa, in Asia, in Africa, , in Orient, in America, in Australia. Si as putea sa spun caci cu penticostali si in Bangkok, Tailanda, avem biserica penticostala romana. M-au sunta intr-o noapte si au zis: „Frate, nu poti sa vii aici?” Sunt bistriteni, cei ce sunteti bistriteni, bucurati-va ca bistritenii au cucerit si Tailanda.  „Frate, nu poti sa vii pana aici? Nu ne convine. Pastorul asta tailandez vine sa ne dea Cina si dupa aceea iasa afara si aprinde tigara.” Asta-i principiul lor acolo. Noi suntem obisnuiti sa ramanem in invatatura apostolilor, in invatatura Scripturii. Eu m-am bucurat sa vad biserica, ca intr-adevar creste. Si, creste. Si vreau sa va spun ca nu exista o cifra sau o statistica  exacta pentru ca se schimba numarul de la o zi la alta in toata lumea, cati penticostali romani sunt. Dar, va spun ca sunt multi. Si stiti de ce? Ca au ramas in invatatura apostolilor, in legatura frateasca si au inteles ca trebuie sa se roage.

Si, Pavel zice in 1 Tesaloniceni 5:17 – Rugaţi-vă neîncetat. Si, n-au lipsit de la Cina Domnului.

Pavel Rivis Tipei – Lasati biserica sa fie biserica
Biserica Penticostala Betania Londra
14.02.2016

VIDEO by BISERICA BETANIA LONDRA

https://rodiagnusdei.wordpress.com/2016/02/18/pavel-rivis-tipei-lasati-biserica-sa-fie-biserica-biserica-betania-londra/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.