STIRI

Crucea considerată ilegală de către Statul Islamic este readusă în regiunea Nineveh Plain din nordul Irakului


cross

În acea zi au fost vărsate lacrimi și puteai să auzi rugăciunile soldaților și cântecul preoților. Acesta a fost un moment așteptat de mii de creștini din Irak: Crucea, simbolul biruinței lui Hristos asupra morții, simbol considerat ilegal de către Statul Islamic, a reapărut pe tărâmurile satelor creștinilor din regiunea Nineveh Plain, scrie site-ul worldwatchmonitor.org

Acest eveniment a avut loc în contextul în care mai multe regiuni acaparate de Statul Islamic prezintă semne de distrugere din partea acestei grupări teroriste.

Când preoții s-au simțit în siguranță, aceștia au urcat în mașini care i-au escortat până în satele lor natale. În satele creștine precum Karamles și Qaraqosh – jumătate de oră de condus de la estul regiunii Mosoul – preoții au fost printre primii non-combatanți care s-au întors în satele deja eliberate de regimul Statului Islamic. Părintele Thabet, care locuiește împreună cu membrii comunității sale într-un centru pentru ajutorarea persoanelor strămutate în interiorul orașului Arbil, a adus o cruce, acoperită în flori, atunci când s-a întors în regiunea sa de baștină, Karamles.

,,Acesta este Trupul lui Hristos; acesta este un pământ încreștinat!”

,,Sunt atât de fericit să pot aduce această cruce. Am un zâmbet până la urechi și vărs lacrimi de bucurie în același timp. M-am rugat timp de doi ani pentru această călătorie,” povestește Părintele.

,,Visul meu este să readuc toți creștinii din acest sat și apoi să ne închinăm Domnului de pe dealul Barbara; vom sărbători Euharistia sub cerul liber. Toți vor vedea că aceasta este o adunare și este trupul lui Hristos iar acesta este un pământ încreștinat. Acesta este visul meu – ca lumea întreagă să audă mărturia mea,” a mai adăugat Părintele.

Citeşte mai mult pe http://www.stiricrestine.ro Crucea considerată ilegală de către Statul Islamic este readusă în regiunea Nineveh Plain din nordul Irakului – Stiri Crestine.ro

Categorii:STIRI

Etichetat ca:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s