"IZVOR" de GÂNDURI

Revista Cuvântul Adevărului – Editia Decembrie 2016 – Comunicatul de la Sovata – Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie


nr-122016-al-revistei-cuvantul-adevarului

A apărut nr. 12/2016 al revistei Cuvantul Adevarului – on-line.
http://cuvantuladevarului.ro/index2.html

Articol din editia Decembrie:

FOTO Revista Cuvantul Adevarului Decembrie 2016

Conferința Națională Sovata 2016

Citeste Comunicatul Biroului de Presă al Cultului Creștin Penticostal asupra acestei decizii aici – Comunicatul Cultului Creștin Penticostal pe tema revizuirii Constituției si afirmațiile dlui președinte Iohannis

Declarație: Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită „între un bărbat și o femeie”.

În virtutea ancorării sale în revelația scripturală, Biserica Penticostală din România nu poate cere binecuvântarea lui Dumnezeu peste o altă formă de uniune maritală decât cea consacrată din zorii umanității și întemeiată pe cuvintele: „Dumnezeu l-a creat pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a creat; bărbat și femeie i-a creat. […] De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de soția sa, și cei doi vor fi un singur trup” (Geneza 1:27; 2:24).

Orice altă poziționare cu privire la acest subiect ne-ar pune într-o gravă și ireconciliabilă contradicție cu ethosul comun întregii tradiții iudeo-creștine, de aceea, în comunicat s-a reafirmat și faptul că Biserica Penticostală susține demersurile întreprinse de Coaliția pentru Familie, concretizate în strângerea celor trei milioane de semnături din partea cetățenilor care doresc fixarea în art. 48 din Constituție a declarației că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită „între un bărbat și o femeie”.

DANIEL PURDEL: În perioada 19-21 octombrie a.c., în sala de conferințe a hotelului Danubius din Sovata Băi, județul Mureș, s-a desfășurat Conferința Națională 2016 a Păstorilor din Cultul Creștin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România.

Tema conferinței „Recuperarea valorilor pierdute ale Bisericii” – a fost și titlul mesajului transmis în prima seară de pastorul Ioan Filip, președintele Comunității Regionale Penticostale Arad, pe care îl publicăm în numărul de față, alături de referatul prezentat de pastorul Pavel Riviș-Tipei, „Recuperarea unității apostolice”.

În numerele viitoare vom publica și referatele prezentate de pastorii Aurel Moldovanu, „Recuperarea puterii apostolice” și Ioan Brie, „Recuperarea spiritului misionar apostolic”.

Au fost prezenți aproape 300 de păstori și delegați, având în vedere faptul că în după amiaza zilei de 20 octombrie conferința s-a transformat în Congres de lucru pentru aprobarea unor modificări ale Statutului de organizare și func- ționare al CCP-BDAR. În urma dezbaterilor, congresul a hotărât ca Agenția Penticostală de Misiune Externă să fie integrată în cadrul CCP-BDAR și a împuternicit Consiliul Bisericesc să se ocupe juridic și administrativ de procesul de integrare.

De asemenea, Congresul a adoptat în unanimitate un comunicat prin care a statuat că CCP-BDAR dezavuează atacurile la persoană din partea liderilor spirituali ori a credincioșilor din spațiul religios românesc, considerând că în relația dintre instituțiile statului și exponenții mediului confesional este necesară păstrarea unei atitudini de respect reciproc, chiar și atunci când părțile aflate în dialog se situează pe poziții opuse și au convingeri radical diferite cu privire la menirea căsătoriei, instituție considerată fundamentală pentru buna funcționare a societății și a statului.

În virtutea ancorării sale în revelația scripturală, Biserica Penticostală din România nu poate cere binecuvântarea lui Dumnezeu peste o altă formă de uniune maritală decât cea consacrată din zorii umanității și întemeiată pe cuvintele: „Dumnezeu l-a creat pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a creat; bărbat și femeie i-a creat. […] De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de soția sa, și cei doi vor fi un singur trup” (Geneza 1:27; 2:24). Orice altă poziționare cu privire la acest subiect ne-ar pune într-o gravă și ireconciliabilă contradicție cu ethosul comun întregii tradiții iudeo-creștine, de aceea, în comunicat s-a reafirmat și faptul că Biserica Penticostală susține demersurile întreprinse de Coaliția pentru Familie, concretizate în strângerea celor trei milioane de semnături din partea cetățenilor care doresc fixarea în art. 48 din Constituție a declarației că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită „între un bărbat și o femeie”.

https://rodiagnusdei.wordpress.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s