"IZVOR" de GÂNDURI

Scrisoare către băieţi: cum îţi aşterni, aşa dormi!


Dragi băieţi,

După lungi ezitări, am hotărât să scriu acest articol pentru a trage un semnal de alarmă în privinţa uşurinţei cu care trataţi interacţiunea cu fetele. Trăim într-o perioadă în care chiar relaţiile şi căsătoriile au ajuns o chestiune de „instant” şi de preferinţă. Fac un lucru pentru că îmi place, pentru că pur şi simplu aşa mi-a tunat mie în acel moment. Din păcate, această mentalitate mutată pe domeniul relaţiilor a ajuns să devină o adevărată otravă. Să mă fac mai explicită, deci. Fiecare persoană recunoaşte, în adâncul sufletului, oricât de rău sau bun ar fi, că vrea să îşi petreacă viaţa întreagă alături de o persoană stabilă, cu scaun la cap. Doar un om cu probleme la „mansardă” ar nega acest lucru spunând că vrea să aibă o viaţă de iad lângă cineva pentru toată viaţa!

Sursa: patheos.com

Ei bine, marea provocare pe care ne-o aduc sub nas reţelele de socializare este dacă noi, proveniţi din mediul creştin, avem voie să interacţionăm în forţă cu persoane de sex opus. Desigur, a cunoaşte oameni pe internet nu este un lucru rău. Până la urmă, omul a fost setat să caute compania, interacţiunea, armonia. Dar, băiat drag, tu îţi doreşti o căsnicie fericită, nu? Doreşti să te vezi peste câţiva ani alături de o soţie minunată şi de copii frumoşi? Doreşti ca Dumnezeu să îţi binecuvânteze viitorul? Doreşti ca în viitorul tău cămin să existe armonie, înţelegere, linişte şi pace?

Atunci de ce îţi spulberi visele cu propriile-ţi mâini? De ce consideri că ţi se cuvine totul în viaţa asta? De ce eşti atât de egoist, în dorinţa ta de a cunoaşte pe cineva sau de a te răzbuna pe o ea, încât laşi în drumul tău suflete rănite? Crezi că dacă acum îţi faci de cap vorbind cu câteva fete într-o săptămână, iar în cealaltă cunoşti altele, peste noapte o să îţi revii din nebunie şi, pac, devii un sfânt în faţa viitoarei tale soţii? Ştiu că voi sunteţi atraşi de ceea ce vedeţi, vă place să intraţi în vorbă cu fete de vârsta voastră cu speranţa că, poate-poate, o veţi cunoaşte chiar pe EA. Ştiu că distracţia este de moment, te simţi bine conversând cu persoane noi; e o oportunitate binevenită. Poate mai schimbi şi numere de telefon. Cuvintele frumoase nu încetează să apară de pe tastatura ta la adresa acestor noi cunoştinţe. Schimbul de like-uri şi comentarii captivante cu siguranţă leagă oameni! Doar că nu îi leagă pe veci, însă lasă efecte pe termen lung. Te trezeşti că ai investit din timpul tău unei persoane cu care…ups…nu ai aproape nimic în comun (sau poate ai avut doar la început). Ajungi să îţi dai seama că ai investit din tine! Da, ai citit bine. Când vorbeşti cu oameni, inevitabil dai din tine. Şi de ce să oferi o părticică din inima ta azi, mâine o alta, ca în ziua când îţi vei cunoaşte aleasa inimii să fii efectiv cu mâinile goale şi cu inima secătuită?

Acum o să spui: „Păi, ştii, eu nu i-am promis marea cu sarea! Cred că exagerezi, între noi nu s-au înfiripat sentimente puternice, suntem doar amici!” Oare?! Dacă, printr-o revelaţie supranaturală, ai descoperi ce aşteptări are viitoarea ta soţie (încă neîntâlnită) de la tine, cum ai reacţiona? Dacă ea, în marea ei listă de aşteptări mature, detestă oamenii ieftini care nu îşi protejează inima şi merg din floare în floare? Dacă, ipotetic, ea îţi cunoaşte caracterul şi decide să spună NU unui om împărţit ca tine? Ce vei face atunci? O să Îl învinovăţeşti pe Dumnezeu pentru viaţa mizerabilă pe care o ai? O să dai cu piciorul în El şi în credinţă pentru că viaţa ta nu e aşa cum ţi-ai făcut socotelile de la început?

Dumnezeu este sfânt şi drept. Dar în acelaşi timp este un Dumnezeu credincios! Un Dumnezeu care binecuvântează curăţia inimii, dedicarea şi punerea deoparte pentru EL şi pentru viitoarea ta soţie. Revin cu întrebarea: doreşti să ai un cămin fericit? Dacă DA, atunci opreşte-te din nebunia minţii tale. Nu ai dreptul să te joci cu inima nimănui! Nu toate fetele sunt aşa cum crezi tu: puternice, care nu iau în serios conversaţia cu un băiat! Există fete delicate, gingaşe, cu inima inocentă, care ajung să şi pună la suflet manevrele tale aparent serioase. Ştiu că Dumnezeu are puterea să vindece rănile profunde ale inimii, dar NU ţi se dă dreptul să profiţi de această calitate a Domnului!

Dacă nu eşti de acord cu ceea ce am scris aici, eşti liber să crezi ce doreşti. Dar nu uita: tot ce faci se va întoarce asupra ta. Nu doresc rău nimănui, de aceea este bine să învăţăm din greşeli la timp. Chiar dacă nu eşti un băiat atât de spiritual, te îndemn să îţi analizezi viaţa. Acum vorbim despre binele tău în primul rând. Abia apoi despre binele fetelor din jurul tău. Fii prudent în relaţiile pe care le ai cu fetele din jurul tău, fie pe internet sau în realitate. Nu te juca cu focul doar pentru a vedea până unde ţine limita amicală. O să te arzi rău de tot. Dar nu acum, ci pe viitor. Acum nu o să simţi nicio pişcătură; efectul o să îl vezi în timp, când vei ajunge să plângi şi să vezi cât te-ai nenorocit. Când îţi vei da seama că te-ai îndrăgostit pe bune, dar că eşti gol pe dinăuntru şi nu te ştii raporta la fiinţa iubită.

Nouă ne place să stăm de vorbă cu băieţi. Recunoaştem. Nu am fost create să fim singure. Dar ne plac băieţii cu simţul responsabilităţii, oamenii maturi care să fie în stare să recunoască atunci când au greşit faţă de cei din jur, aceia care să aibă puterea de a spune „iartă-mă”, dar şi aceia care să îndrepte greşelile, nu să fugă de mizeria pe care au lăsat-o în urmă. Pentru că dacă acum, când eşti singur, fugi de responsabilităţi minore, cum o să faci faţă problemelor cu adevărat grele din viaţa de căsnicie? O să stai să lupţi sau vei alege calea cea mai uşoară, fugind, aşa cum ai făcut până acum? Când te înveţi cu un obicei, e nevoie de timp să te laşi de el. La partea asta suntem raţionale şi e bine. Ne dorim ca şi voi să fiţi ca noi. Totuşi, decizia este a voastră.

Ioana Heredea

Sursa: https://www.stiricrestine.ro/2016/04/01/scrisoare-catre-baieti-cum-iti-asterni-asa-dormi/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s