Comunicat. Comunitatea Penticostală Arad – Cina Domnului în perioada pandemiei


Iubiți frați păstori,

Ne rugăm Domnului ca să vă bucurați de pace și de protecție divină, atât voi, familiile voastre cât și bisericile pe care le slujiți.
Aș vrea să înțeleagă bine fiecare dintre credincioșii pe care îi slujim că restricțiile care s-au impus în ultima vreme nu sunt nicidecum rezultat al unei persecuții religioase, ci ele se datorează nevoii de protecție a cetățenilor în fața acestui virus periculos și noi toți avem datoria să le respectăm, spre binele nostru și al semenilor noștri.
Credem însă că Biserica rămâne Biserică, trăind o viață spirituală din belșug, prin relația cu Domnul și prin raportare corespunzătoare la cei din jur.

Știu că și dumneavoastră, ca și mine sunteți întrebați de cei din biserică, cum vom proceda în acest context cu Cina Domnului.
Modul meu de a înțelege această situație m-a obligat să spun bisericii pe care o slujesc că vom lua Cina Domnului cu prima ocazie în care vom putea să ne întâlnim laolaltă în Casa Domnului. Nu există instrucțiuni precise în Scriptură cu privire la cât de des trebuie să luăm Cina Domnului, ci ni se spune doar că ori de câte ori o luăm trebuie să înțelegem scopul ei.
Sigur că au fost sugestii de tot felul din partea celor cu care am vorbit, dar vrem să rămânem aproape de învățătura Scripturii.

• Nu cred că este normal să se procedeze la o binecuvântare virtuală a Cinei Domnului de către păstor, urmând ca apoi credincioșii să se împărtășească în casele lor, fiecare cu ceea ce au pregătit ei. Cred cu tărie că acest lucru ar duce în derizoriu actul sacru al Cinei Domnului și ne-am face vinovați înaintea Domnului de păcatul de a dilua importanța acestui act de cult.

• Nu cred că este normal ca Cina Domnului să fie pregătită în biserică și dusă apoi din casă în casă de către slujitorii bisericii locale, deoarece și asta ar încălca principiul comunitar al Cinei, care să nu uităm că a fost lăsată pentru credincioșii care se adună laolaltă. (Fapte 2:42 și Fapte 20:7)

În situații critice ca și cea de față cred că este înțelept să ne rugăm Domnului ca El să creeze cât mai curând cadrul de a ne putea aduna laolaltă ca să luăm Cina Domnului, iar până atunci să ne silim să fim într-o relație sănătoasă cu Domnul, fiind mereu pregătiți spiritual pentru aceasta.
Vă rog să încurajați frații cu care țineți legătura prin mijloacele tehnologice pe care le avem, să rămână credincioși Domnului și să facă tot ce le stă în putință ca să respecte ordonanțele militare date pentru cetățenii României, cum de altfel am fost îndemnați și prin Comunicatul Comitetului Executiv al Cultului pe care vi l-am trimis.
Domnul să vă întărească și să vă păzească de orice rău!

Cu dragoste în Cristos Domnul,

Nelu Filip

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.